王雷(Rani Jarkas):中国是世界足坛的新兴力量

中国国务院总理李克强2014年9月2日主持召开国务院常务会议,部署加快发展体育产业,促进体育消费推动大众健身。 一个月后,国务院发布了名为《关于加快发展体育事业促进体育消费的若干意见》的指导方针。作为中国和全球最受欢迎的体育项目,足球成为了发展中国体育事业的一个关键领域。

在这样的大环境下,中国国家发展和改革委员会继而于今年4月11日印发了《中国足球中长期发展规划(2016-2050年)》,在2050年全力实现足球一流强国的目标。

曼城经理曼努埃尔·佩莱格里尼欢迎这一新规划并评论道,随着马丁内斯拉米雷斯里皮这些世界一流球员和教练加入中超,极大推动了中国国内对足球的兴趣日益高涨。

2015年,中超的年收入达到15亿元(相当于2.3亿美元)。收入主要来源于转播权,占到10亿元(相当于1.55亿美元)。

赛德思投资董事长王雷(Rani Jarkas)对中国足球十分关注,他表示:“我相信中国现在是世界足坛的新兴力量,中国足球将在本世纪中叶跻身世界强队。”

Rani Jarkas, the Chairman of Cedrus Investments.

Rani Jarkas is a highly experienced financial services executive, with over 20 years of international banking experience. Currently, Mr. Jarkas is the Chairman of Cedrus Investments, a global boutique investment firm. Cedrus’ domain expertise is in life sciences, natural resources, energy, cleantech and nanotechnology. – Rani Jarkas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s